Keramiek keukenblad

Met een keukenblad van keramiek is uw keuken verzekerd van een luxe uitstraling. Een keramisch aanrechtblad wordt gemaakt van klei, porselein, kleurstoffen en bindmiddelen. Het keramiek werkblad is verkrijgbaar in diverse kleuren en designs, waardoor er altijd een keramiek blad bij zit dat aan al uw wensen voldoet.

Keramiek werkblad voor- en nadelen

Met een keramiek werkblad geniet u van diverse voordelen. Zo is het beschikbaar in vele designs, is het keramiek aanrechtblad vlekbestendig, erg sterk, hygiënisch en nagenoeg onderhoudsvrij. Het aanrechtblad van keramiek is bovendien krasvast, vormvast en hittebestendig.

Een keramiek keukenblad heeft ook nadelen. De wat hogere prijs is een van de meest gehoorde keramiek werkblad nadelen. Daar staat wel tegenover dat u er een prachtig, luxeproduct voor terugkrijgt.

De keramiek spoelbak biedt ook nadelen. Omdat het materiaal uit meerdere laagjes bestaat, ziet u dit goed terug in de keramieken onderbouw spoelbak. Een oplossing is om voor een vlakinbouw spoelbak te gaan.

Verschillende kleuren en looks keramieken aanrechtbladen

Keramiek keukenblad met marmerlook

Het keramieken blad is verkrijgbaar in verschillende looks. Een van de meest populaire is het keramiek marmerlook keukenblad. Met dit blad voegt u direct een ontzettend elegante en luxe uitstraling toe aan de keuken. Met een keramisch werkblad met marmerlook geniet u wel van de lusten, maar niet van de lasten van echt marmer. Een marmer keukenblad heeft namelijk een stuk meer onderhoud nodig en is ook wat vlekgevoeliger. 

Keramiek zwart keukenblad

Deze kleur blad is ontzettend populair en wordt dat alleen nog maar meer: het keramisch keukenblad in het zwart. Als u van een stoere, strakke stijl houdt is het keramiek zwart aanrechtblad een erg goede keuze. Een keramisch werkblad in het zwart combineert bovendien erg goed met andere kleuren en materialen.

Keramiek wit keukenblad

Een lichte, open uitstraling: een wit keramiek keukenblad zorgt ervoor. Met een keramisch werkblad in het wit laat u bovendien de ruimte optisch groter lijken, helemaal wanneer deze voorzien is van een glanzende afwerking. Net als voor de zwart kleur geldt voor het keramiek wit aanrechtblad dat deze uitmuntend met andere kleuren en materialen samengaat. 

Keramiek betonlook keukenblad

Een keramisch aanrechtblad met betonlook heeft een stoer en robuust uiterlijk. Er zijn verschillende voordelen van een keramisch werkblad met betonlook ten opzichte van een echt betonnen blad. Zo kan een keramiek keukenblad met betonlook een stuk beter tegen vocht en hitte. Daarnaast vraagt een echt betonnen blad om een stuk meer onderhoud dan de keramieken variant.

Verschil tussen keramiek en composiet

Twijfelt u tussen een composiet of keramiek keukenblad? Beide materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Bij het afwegen van keramiek vs. composiet is het goed om te weten dat composiet minder goed bestand is tegen hitte. Bij aanraking met hitte kan er bij een composieten blad kleurverschil optreden. Het composiet blad is ook wat vlekgevoeliger. Er zit dan ook wel een prijsverschil tussen composiet en keramiek. Zo is een composieten blad vaak iets voordeliger dan een keramiek blad.

Dekton of keramiek keukenblad?

Vraagt u zich af of u voor een aanrechtblad van keramiek of dekton moet gaan? Dat begrijpen we, de bladen hebben namelijk veel vergelijkbare goede eigenschappen. Bij het afwegen van dekton vs. keramiek is het verstandig rekening te houden met het prijsverschil. Een dekton blad valt vaak net iets duurder uit dan keramiek. Verder hebben zowel dekton als keramiek vrij weinig nadelen. 

Onderhoud keramiek werkblad

Benieuwd naar het keramiek aanrechtblad onderhoud? Dan hebben we goed nieuws: het onderhoud van een keramiek keukenblad is nagenoeg nul. Het is in tegenstelling tot andere bladen niet nodig om het blad periodiek te behandelen. Zitten er vlekken in uw keramiek aanrechtblad? Deze zijn vrijwel altijd weg te werken met een mild sopje. Ook het keramiek aanrechtblad schoonmaken is een koud kunstje. U neemt het blad eenvoudig af met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel of een beetje natuurazijn.

 

Keramiek keukenblad kopen

Bent u helemaal fan van het keramiek keukenblad en bent u voornemens deze aan te schaffen? Dan bent u ongetwijfeld benieuwd naar de keramiek keukenblad prijs. De kosten van een keramiek aanrechtblad zijn afhankelijk van de dikte, grootte, het design en de afwerking. Wilt u toch graag al een idee hebben van uw keramisch werkblad prijs? Maak dan gebruik van onze budgetplanner. Door een duidelijke schets van uw toekomstige keuken te maken, krijgt u al een realistische weergave van de prijs van uw keramiek werkblad. 

Heeft u behoefte aan advies?

Wilt u meer weten over het keramiek keukenblad? Wij beantwoorden met plezier al uw vragen en adviseren u graag, zowel in de showroom als bij u thuis. Maak een afspraak met een van onze adviseurs en zij laten u graag alle mogelijkheden van het keramisch keukenblad zien.

 

Terug
Sluiten