Keramieken werkblad

Keramieken werkblad: chique en duurzaam

Een keramieken werkblad heeft een strak en stijlvol uiterlijk. Keramiek is een uniek, duurzaam materiaal dat beschikt over een zeer chique en exclusieve uitstraling. Keramiek heeft daarnaast een zeer hoge hardheid, waardoor de kans op beschadigingen van het blad klein is. Een keramieken werkblad is een perfecte en elegante toevoeging aan elk keukeninterieur.  

Wat is keramiek?

Een keramieken werkblad is gemaakt van een mengsel van klei, bindmiddelen en kleurpigmenten dat onder hoge druk wordt gebakken en geperst. De toplaag van keramiek is een print. Een keramieken werkblad is beschikbaar in twee varianten: gepolijst en gezoet. Een gepolijst keramieken keukenblad heeft een dichte en glanzende afwerking. De gezoete variant heeft een mat oppervlak door het ‘droog’ schuren. Een keramieken werkblad biedt vele voordelen. Zo is het materiaal zeer hitte- en krasbestendig, waardoor de levensduur van het werkblad langer is dan die van andere bladen. Omdat het materiaal niet poreus is, wordt het ook niet aangetast door vloeistoffen of vocht. Daarnaast beschikt het keramieken blad over een hoge vlekbestendigheid, waardoor het erg onderhoudsvriendelijk is. Dit geldt met name voor de gepolijste variant. Omdat het werkblad 100% natuurlijk en recyclebaar is, is het ook nog eens zeer milieuvriendelijk.

Houd uw werkblad langer mooi

Om er voor te zorgen dat u zo lang mogelijk van uw keramieken werkblad geniet, gebruikt u bij het snijden altijd een snijplank. Vuil, vlekken en vloeistoffen verwijdert u bij voorkeur zo snel mogelijk van het oppervlak. Om het keramieken keukenblad lang mooi te houden, maakt u het dagelijks schoon met een vochtig doekje en een mild schoonmaakmiddel zoals allesreiniger. Twee keer per jaar gebruikt u OHSET M voor het periodieke onderhoud van uw blad. Verder moet het gebruik van schuurmiddelen en -sponzen, groene zeep en agressieve reinigingsmiddelen vermeden worden.

Ontdek de voordelen van een keramieken werkblad

Bent u benieuwd naar de vele voordelen en verschillende uitvoeringen van het keramieken werkblad? Maak een afspraak met een van onze ervaren keukenadviseurs. Zij helpen u graag met het uitkiezen van het perfecte keukenblad voor uw keuken.

RVS

RVS

Een RVS keukenblad geeft uw keuken een stoere en industriële uitstraling. Ook is het een zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal. Bent u benieuwd naar RVS keukenbladen?

Kunststof

Kunststof

Een kunststof keukenblad is in allerlei varianten verkrijgbaar en biedt bovendien een flink aantal voordelen ten opzichte van andere materialen. Wilt u meer weten over dit materiaal?

Hout

Hout

Of u nu van een landelijke of een moderne keukenstijl houdt, een houten werkblad is mooi te combineren met allerlei stijlen. Overweegt u een houten keukenblad in uw keuken? Lees dan verder!

Beton

Beton

Een betonnen keukenblad geeft uw keuken een stoere en robuuste uitstraling. Het keukenblad versterkt het karakter van een industriële keuken, maar blijft het door zijn kleur en vormgeving toch stijlvol.

Kom bij ons langs

Wilt u meer weten over composieten keukenbladen of wilt u voorbeeldkeukens bekijken met dit type werkblad? Breng dan een bezoek aan een van onze winkels waar onze adviseurs u van deskundig en persoonlijk advies voorzien.  

Terug
Sluiten