Siemens kookplaten

Inductiekookplaten, gaskookplaten, keramische kookplaten, dominokookplaten en elektrische kookplaten: in het assortiment van Siemens vindt u ze allemaal. Siemens biedt hiermee alle vrijheid om te kiezen voor die manier van koken die perfect bij u past. U vindt de kookplaten van Siemens bij Keukenmaxx!

Siemens: design kookplaten met intelligente functies

Siemens heeft een breed assortiment kookplaten, allemaal met een schitterende afwerking. Het oog wil tenslotte ook wat! Siemens ontving al diverse design awards voor zijn kookplaten. De handige functies van de Siemens kookplaten bieden meer gemak tijdens het koken. Mogelijkheden zijn een energiedisplay dat tijdens het koken laat zien hoeveel energie er wordt verbruikt en ervoor zorgt dat u uw kookstijl kunt aanpassen om energie te besparen. Met de reStart-functie wordt de kookplaat automatisch uitgeschakeld wanneer er geknoeid wordt. De laatst gebruikte instellingen worden opgeslagen zodat u na het schoonmaken snel verder kunt gaan met koken. En Siemens biedt nog veel meer mogelijkheden!

Soorten Siemens kookplaten

Er zijn Siemens kookplaten met diverse verwarmingssoorten, namelijk inductie, gas, keramisch en elektrisch. Een dominokookplaat maakt het mogelijk om verschillende verwarmingssoorten en kooktechnieken met elkaar te combineren.

Siemens inductiekookplaten
Inductiekoken is sneller en zuiniger dan koken met gas. Bij dit type kookplaat ontstaat de warmte rechtstreeks in de bodem van de pan. Hierdoor gaat er geen energie verloren en blijven de gedeelten naast de kookzones relatief koel. Inductiekoken is hierdoor ook erg veilig. Siemens inductiekookplaten hebben een powerBoost functie, waarbij de kookprestatie wordt versneld met maar liefst 35 tot 50 procent. Met de freeInduction kookplaten hoeft u geen kookzone meer te kiezen en kunt u meerdere zones samenvoegen. SmartInduction maakt het mogelijk om op één elektriciteitsgroep te koken. Wanneer u kiest voor een studioLine inductiekookplaat beschikt u over een gebruiksvriendelijke en stijlvolle bediening met discControl en touchSlider.

Siemens gaskookplaten
Koken op gas, waarbij de pan verwarmd wordt door een open vlam, is de meest bekende en traditionele manier van koken. Met behulp van een gaskookplaat is het mogelijk om de temperatuur uiterst nauwkeurig te regelen en in een paar seconden aan te passen. Hierdoor kiezen veel professionele chefs voor koken op gas. De gaskookplaten van Siemens hebben een stijlvol design. Er is keuze uit inbouw- en vrijstaande gaskookplaten en uit de uitvoeringen glaskeramisch, zwart hardglas, roesvrij staal en geëmailleerd staal. Er zijn verschillende formaten gaskookplaten mogelijk. Vaak beschikken deze over een wokbrander. Deze brander heeft een krachtig vermogen en is perfect geschikt voor wokken.

Siemens elektrische kookplaten
Siemens biedt de keuze uit twee roestvrijstalen elektrische kookplaten met twee of vier kookzones.

Siemens keramische kookplaten
In het geval van een keramische kookplaat wordt de kookzone verwarmd door verwarmingselementen onder het keramische glas. Wanneer de kookplaat aan is, gloeien de kookzones rood op. Siemens biedt verschillende formaten keramische kookplaten met elektronische ofwel mechanische aansturing.

Siemens dominokookplaten
Wanneer u geen keuze kunt maken tussen gas, inductie of grillen, kunt u kiezen voor de dominokookplaat! Deze kookplaat biedt de mogelijkheid om verschillende kooktechnieken met elkaar te combineren. Kies voor een grill, een powerWok of een Teppanyaki-plaat. Deze kunt u weer combineren met een gaskookplaat of een inductiekookplaat.

Advies over Siemens kookplaten
Heeft u vragen over de kookplaten van Siemens, wilt u meer weten of heeft u behoefte aan advies? Neem dan contact met ons op of breng een bezoek aan onze showroom. De ervaren adviseurs van Keukenmaxx helpen u graag verder.

Meer lezen over Siemens keuken apparatuur?

Vraag het gratis keukenmagazine van Keukenmaxx aan en ontvang deze binnen enkele dagen thuis of download het magazine direct.

Terug
Sluiten