Een kosmopolitische keuken in hartje Amsterdam

Een dubbel appartement dertien hoog in Amsterdam, met een fenomenaal uitzicht over Amstelveen, Schiphol en hartje stad. Die grootstedelijke ‘vibe’ voel je tot in de designkeuken van bewoners Jacques en Björn. Van een keukendroom tot een droomkeuken... We leggen je stap voor stap uit hoe dat ging!

Doelgericht op zoek

Jacques: “Symphony Amsterdam is een superlocatie om te wonen. Je hebt de internationale dynamische omgeving en het multifunctionele gebouw met appartementen, een kantoortoren, een hotel en een parkeergarage. Bovendien vind je er rust en luxe op een steenworp van de historische binnenstad... Onze keuken moest diezelfde kosmopolitische uitstraling hebben. Tijdloos ja, maar ook niet gebonden aan één cultuur of continent – hij zou bij wijze van spreken net zo goed in een appartement in New York kunnen staan. Eigenlijk hadden we dus van meet af aan een duidelijke stijl voor ogen, ja. We wisten wat we wilden en zijn vrij snel en doelgericht op zoek gegaan naar dié keuken.” Keukenmaxx: “Om Jacques en Björn optimaal te kunnen helpen en adviseren, zijn we eerst zelf een kijkje gaan nemen in het appartement. Het is belangrijk om zo’n plek aan te voelen. Het bleek een heel exclusieve en indrukwekkende omgeving...”

De match met Keukenmaxx

Jacques: “We gingen met een paar knipsels uit internationale woontijdschriften naar Keukenmaxx. Eigenlijk was dat op advies van vrienden, want we hadden ook wel wat andere winkels bezocht, maar niet echt gevonden wat we zochten. Wat mij vooral opviel bij Keukenmaxx, waren de service en de flexibiliteit. En dan uiteraard de bijna ongelimiteerde keuze aan materialen en stijlen.” Keukenmaxx: “We merkten dat ze allebei al een heel goed beeld hadden van wat ze wilden. De knipsels, het verlanglijstje met daarop onder meer een wijnkoeler,... Toen Jacques en Björn de showroom in Hoofddorp bezochten, hebben wij vooral geprobeerd om een bepaalde sfeer te creëren, omdat je op die manier echt kunt kiezen wat het beste bij je past.” 

Van keukenidee tot keukenplan

Jacques: “Een keuken kopen is een soort verleidingsproces. Het basisidee voor de keuken hadden we, maar dan heb je iemand nodig om dat concreet te maken. We wisten welke richting we in wilden en Keukenmaxx begeleidde ons daar schitterend in. Als je op dezelfde golflengte zit, wordt het een stuk makkelijker om keuzes te maken. We kozen uiteindelijk voor dit exemplaar omwille van het strakke design en de luxe-uitstraling van de kasten met hoogglanslak, fluisterprofielen en héél veel opbergruimte.” Keukenmaxx:“Dit is een next125. Jacques en Björn kozen voor de kleur Briljant Wit (hoogglanslak) en voor een 2 cm dik werkblad van composiet in de kleur Taupe. De koelkastdiepvriescombinatie en wijnkoeler zijn van Siemens en de bordenverwarmer die in een van de laden is ingewerkt, is van Miele.”

Laten opmeten = geen stress

Jacques: “Dankzij het 3D-ontwerp kregen we een heel goed overzicht op de toch wel grote ruimte.” Keukenmaxx: “Dat klopt, we merken bij zo goed als alle projecten dat zo’n 3D-ontwerp onze klanten enorm helpt bij het nemen van beslissingen. Jacques: “Zodra het 3D-ontwerp definitief was, kwamen de medewerkers van Keukenmaxx alles nog eens opmeten. Als klant is dat toch een hele geruststelling, want op die manier ligt de eindverantwoordelijkheid bij Keukenmaxx. Plus: een ruimte opmeten is en blijft expertenwerk.” Keukenmaxx: “Bij ons is een aparte dienst verantwoordelijk voor het opmeten. Die mensen kijken nog eens met een frisse blik naar het totale project – checken of alles technisch klopt en haalbaar is - en zo voorkomen we fouten of vergissingen.”

De plaatsing

Jacques: “Uiteindelijk heeft de hele tweede fase zo’n tien weken geduurd, schat ik. Een team van vier mensen plaatste de keuken in twee dagen. Als contrast met de strakke witte keuken hebben we gekozen voor stoere, industriële verlichting.” Keukenmaxx: “Die armaturen, Nomad van het Belgische Modular Lighting Instruments, ontdekte Jacques overigens bij ons in de toonzaal. Ze zijn onder meer te verkrijgen bij Utilicht in Weert.”

Meer weten? Bestel ons gratis magazine of kom naar de winkel

Wilt u een wand of keukenkast voorzien van krijtverf en bent u benieuwd hoe dit eruit ziet? Kom dan naar één van onze winkels en ontdek wat u met krijtverf kunt creëren. Daarnaast biedt Keukenmaxx ook nog vele andere mooie producten, zoals bijvoorbeeld de kookveldafzuiging van Bora. U bent van harte welkom in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag meer vertellen over de trends en innovatieve merken.

 

De keukencollecties van Keukenmaxx

Van modern design tot klassiek landelijke keukens​​​​

Laat je inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken, hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx is trotste verkoper van SieMatic, NewClassixx en XXLine. Ontdek welke keuken bij u past. Kom langs in één van onze keukenwinkels.

SieMatic

SieMatic keukens

Van de landelijke moderne keuken tot aan ultra moderne design keuken, van handvatten tot greeploos; SieMatic zoekt al bijna honderd jaar passende antwoorden op alle keukenwensen. Individueel design staat daarbij altijd centraal. 

XXLine

XXLine keukens

De XX Line van Keukenmaxx maakt topdesign keukens bereikbaar voor een breed publiek. U heeft oneindige mogelijkheden als het gaat om materiaalgebruik en apparatuur. Wat denkt u van een ultradun granieten werkblad? 

New Classixx

New Classixx keukens

De exclusieve keukens uit de New Classixx lijn zijn veelal handgemaakt en stralen tot in het kleinste detail klasse uit. Qua stijlen en materiaalgebruik kennen deze keukens eigenlijk geen beperkingen. 

Terug
Sluiten