Zwart op zwarte keukens: elegant en stoer

Zwarte keukens zijn een van de trends op dit moment en dat is niet zonder reden. Een compleet zwarte keuken is chique en strak en daardoor een lust voor het oog. Met een zwarte keuken kan je nog steeds alle kanten op: combineer je het met een andere tint of een ander materiaal? In deze blog vertellen wij je alles over de verschillende mogelijkheden van de zwarte keuken.

Zwart op zwart

Ben jij er helemaal aan uit en ga je voor de compleet zwarte keuken? Dan ben je verzekerd van een tijdloze, luxe uitstraling. Zwart is overal op toe te passen: de keukenwand, het keukenblad, de keukenkastjes, de vloer en zelfs accessoires zijn in zwart verkrijgbaar. Ben je bang dat het saai oogt wanneer alles zwart is? Dat is niet nodig. Met zwart kun je namelijk nog genoeg combineren. Varieer bijvoorbeeld in materiaal. Ga voor een zwart aanrechtblad en creëer een aangenaam contrast met zwarte, houten keukenkasten.

Zwart hout is net even wat anders en oogt erg chique. Dit is ook ideaal voor een landelijke keukenstijl. Zwart op zwart is toe te passen in nagenoeg elke keukenstijl. Ga bijvoorbeeld voor een hoogglans aanrechtblad in een moderne keuken, wat je combineert met zwarte, kunststof keukenkasten. Een matte afwerking van zwart materiaal ziet er erg uniek uit en is perfect voor een design keuken.

Zorg voor voldoende afwisseling

Ben je bang voor een sombere uitstraling door de combinatie van zwart met zwart? Dit is niet nodig als je rekening houdt met een aantal dingen. Het is slim om jouw zwart op zwarte keuken te combineren met accessoires of accenten die de zwarte kleur hier en daar doorbreken.

Creëer bijvoorbeeld wat kleur met vrolijke kruidenpotjes, roestvrijstalen keukenelementen of bronzen accessoires. Als je jouw keuken wat donker vindt ogen, doet sfeerverlichting ook heel veel. Ga bijvoorbeeld voor ingebouwde spotjes in jouw onder- of bovenkasten en zorg er zo voor dat jouw keuken wat sfeervoller wordt.

Integreer zwart in jouw keuken

Vind jij een zwart op zwarte keuken toch wat te heftig? Dan zijn er genoeg andere manieren om jouw keuken van deze trendy kleur te voorzien. Houd jij wel van een gewaagd maar smaakvol contrast? Dan is een wit met zwarte keuken ook een goede optie. Hoewel de kleuren lijnrecht tegenover elkaar staan, kun je ze toch mooi in elkaar laten overlopen zodat er een luxe geheel wordt gecreëerd. De Black & White keuken van XX Line is hier een mooi voorbeeld van.

Ook de combinatie van (mat) zwart met hout is een lust voor het oog. Het hout ademt veel sfeer uit, waar de zwarte kleur voor een exclusieve uitstraling zorgt. Door te gaan voor een zwart aanrechtblad of zwarte keukenkastjes in combinatie met een andere kleur en materiaal, geniet je ook al van bijzondere zwarte elementen die de aandacht naar zich toetrekken. Voor een subtiele toevoeging van zwart ga je bijvoorbeeld voor een stijlvolle zwarte keukenkraan en kruidenrekjes.

Bestel ons gratis magazine

Wil jij graag meer voorbeelden zien van zwart op zwarte keukens of keukenstijlen waar op subtiele wijze de exclusieve zwarte kleur in is verwerkt? Bestel dan ons gratis keukenmagazine. Hier staan veel voorbeelden van zwarte keukens in diverse stijlen, waardoor je meteen inspiratie opdoet.

Terug
Sluiten