Kamado koken

Dag lente, hallo zomer! Tijd om de keukentafel te verruilen voor die in de tuin en de binnenkeuken voor de buitenvariant. Maak kennis met The Big Green Egg of zijn nieuwste concullega: The Black Bastard.

The Big Green Egg is een keramisch kooktoestel dat in Amerika al jaren enorm succesvol is en de laatste jaren ook in rap tempo ons land verovert. Het enorme groene ei is eigenlijk niets meer dan een moderne versie van de meer dan duizend jaar oude kamado uit Azië; een ouderwetse kleioven.

Een eitje
De kamado onderscheidt zich van een gewone barbecue door zijn veelzijdigheid; door de goede isolatie is de temperatuur zeer nauwkeurig te regelen en kun je op de keramische barbecue naast gewoon barbecueën, ook roken, stoven, slow cooken of zelf pizza’s bakken. De kamado wordt bovendien gestookt op houtskool, waardoor je een echte hout- en vuursmaak terugproeft in de gerechten. De producten blijven tot slot mals, branden niet snel aan en behouden hun smaak. 

Once you go black
Naast The Big Green Egg is er nu ook The Black Bastard; een goed – en Nederlands! – alternatief voor het groene ei, maar dan voor een fijner prijsje. Bedenkers Martijn en Jeroen Wesselink kwamen in 2012 op het idee om een keramische barbecue op de markt te brengen, om de kamado bereikbaar te maken voor het grotere publiek. De Black Bastard is er in drie verschillende maten en ook deze variant kan meer dan barbecueën alleen. Zo tover je ‘m ook zo om in een echte Italiaanse steenoven.

Meer inspiratie opdoen? Bestel dan ons gratis keukenmagazine!

Terug
Sluiten