Raambekleding keuken: sfeervol en huiselijk

Door raambekleding in de keuken krijgt uw keuken net dat beetje meer sfeer. Het is het toch veel fijner om mooie bekleding voor het raam te hebben hangen wanneer het buiten donker is, dan dat u naar een zwart gat zit te kijken? Met raambekleding creëert u een huiselijke sfeer en daarnaast zorgt het ook nog eens voor isolatie. Daardoor blijft het in de wintermaanden warmer en in de zomermaanden houdt het de warmte juist tegen. Lees in dit blog alles erover en ontdek wat bij u in de smaak valt!

Welke raambekleding past bij mijn keukenstijl?

Iedere keuken heeft een andere uitstraling en gelukkig zijn er veel soorten raambekleding, zodat u de raambekleding kunt kiezen die past bij uw keukenstijl. Heeft u bijvoorbeeld een strakke moderne keukenstijl? Denk dan bijvoorbeeld aan mooie shutters. Ook staan deze heel mooi in een landelijke keuken, net zoals vouwgordijnen. Voor een industriële keukenstijl kunt u denken aan een grijze houten jaloezie met contrasterend ladderband. Een echte stoere raamdecoratie met authentieke elementen en ruwe materialen, die hierdoor perfect passen bij een industrieel design. Naast shutters, vouwgordijnen en jaloezieën is er nog veel meer mogelijk!

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën

Geef uw keuken zowel een landelijke als een luxe look met houten jaloezieën.

Rolgordijn keuken

Rolgordijn keuken

Rolgordijnen zijn een eenvoudige en traditionele aanvulling op uw keuken.

Vouwgordijn keuken

Vouwgordijn keuken

Vouwgordijnen geven uw keuken een warme en elegante uitstraling.

De raambekleding die geschikt is voor een keukenruimte

Hierboven heeft u kunnen lezen welke bekleding bij welke keukenstijl past, maar naast deze raambekleding zijn er nog een aantal vormen en deze zijn allemaal geschikt voor de keuken. Ze moeten namelijk niet alleen sfeervol zijn, maar ook functioneel. In de keukenruimte kan namelijk vet, vuil en vocht op de bekleding terecht komen en dan is het wel zo handig als u deze kan reinigen. De top vijf raambekleding die het meest geschikt is voor uw keuken:

  1. Plisségordijnen. Tijdloos en praktisch. Deze gordijnen zijn vochtbestendig en kunnen met de hand gewassen worden. Het gordijn zorgt daarnaast voor een zachte filtering van het buitenlicht.
  2. Rolgordijnen. Eenvoudig en traditioneel. Vlekken hierop zijn eenvoudig te verwijderen met een schone, vochtige doek. Met dit gordijn kunt u in de avond optimaal genieten van uw privacy en eventueel houdt het in de zomermaanden de hitte buiten.
  3. Aluminium jaloezieën. Strak en modern. Jaloezieën zijn bestand tegen vocht, vuil en vet, en dus zeer geschikt als raambekleding. Door het kantelen van de jaloezieën kan het licht gefilterd worden en geniet je overdag van de lichtinval en in de avond van de privacy.
  4. Houten jaloezieën. Landelijk en luxe. Hout is minder bestand tegen water en daarom is deze jaloezie in de buurt van een kraan niet zo een goed idee. U kunt dan beter voor een aluminium jaloezie kiezen. 
  5. Vouwgordijnen. Warm en elegant. De meeste van deze gordijnen kunnen uitgewassen worden en zijn daarom zeer geschikt als raamdecoratie. Wanneer de gordijnen naar beneden zijn uitgevouwen krijgt u een romantisch en warme uitstraling van uw raam.

Meer weten? Bestel ons gratis magazine

Benieuwd naar hoe de verschillende raambekledingen er in uw keuken uitzien? Bestel dan ons gratis magazine. U bent ook van harte welkom in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag helpen en u meer kunnen vertellen over de verschillende mogelijkheden.

De keukencollecties van Keukenmaxx

Van modern design tot klassiek landelijke keukens​​​​

Laat je inspireren door alles wat Keukenmaxx u te bieden heeft. Met vier grote collecties van bekende keukenmerken, hebben wij een passende keuken voor iedere stijl. Keukenmaxx is trotste verkoper van SieMatic, NewClassixx en XXLine. Ontdek welke keuken bij u past. Kom langs in één van onze keukenwinkels.

Terug
Sluiten