Open keukens

Ruimtelijk en sfeervol

De open keuken biedt vrijheid en oogt ruimtelijk. Bovendien staat u met een open keuken direct in verbinding met uw woonkamer. Richt de keuken in op een manier die bij u past. Denk hierbij aan een kookeiland of bar. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een open keuken? Lees dan snel verder en leer alles over open keukens bij Keukenmaxx.

Alle keukenopstellingen  -  Rechte keukens  -  Hoekkeukens  -  Keukens met kookeiland  -  L-keukens  -  Kleine keukens

Ontdek of deze keukenopstelling bij u thuis past

Met behulp van onze 3D ontwerper heeft u direct een beeld van de mogelijkheden van iedere keukenopstelling binnen uw woning. Ontdek zelf de mogelijkheden.

Open keuken mogelijkheden

Een open keuken biedt volop mogelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld de perfecte oplossing wanneer u slechts beschikt over een kleine woonkamer. Door de ruimte open te trekken en te kiezen voor een open keuken creëert u meer ruimte.

Het open gevoel biedt u bovendien de mogelijkheid om in contact te blijven met uw gezelschap terwijl u aan het koken bent. Ook houdt u een oogje in het zeil bij de kinderen, die vrolijk doorspelen terwijl u een heerlijke maaltijd bereidt. Zo wordt koken een sociale bezigheid.

Bovendien kunt u er voor kiezen om een bar tussen het woon- en kookgedeelte te plaatsen, zodat uw gezelschap hier gezellig plaats kan nemen. De perfecte plek voor een gezellig ontbijt, een sfeervolle borrel met een wijntje erbij of juist een rustig moment om de krant te lezen onder het genot van een kopje koffie.

De half open keuken

Naast de volledig open keuken bestaat er ook de half open keuken. Hier worden de woonkamer en de keuken gedeeltelijk van elkaar gescheiden door een wand. Zo behoudt u wel de open sfeer en het sociale karakter van de open keuken, maar kijkt u niet altijd recht op de keuken uit wanneer u lekker op de bank zit.

Dit heeft als voordeel dat u ook niet tegen de vuile vaat aan hoeft te kijken, nadat u zich volledig uitgeleefd heeft in de keuken en eerst een rustmoment kan gebruiken voordat u het geheel weer schoonmaakt.

Ook kookgeuren krijgen minder kans om zich door de gehele ruimte te verspreiden. In een open keuken kan dit overigens ook verholpen worden door te kiezen voor een extra effectief afzuigsysteem of kookveldafzuiging.

Meer open keukens zien?

Wilt u inspiratie en ideeën opdoen voor het inrichten van uw nieuwe open keuken? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u diverse voorbeeldkeukens ter inspiratie en vergelijkt u op uw gemak de verschillende keukenindelingen met elkaar.

Bovendien staan onze professionele keukenadviseurs hier voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Wilt u een uitgebreid en persoonlijk advies? Maak dan een afspraak, zodat u zeker weet dat de keukenexpert ruim de tijd kan nemen voor het bespreken van uw keukenwensen. 

Terug
Sluiten