De veelzijdige U-keuken

Ontdek de voordelen van een U-keuken

De u-keuken is een ruime en veelzijdige opstelling die zich uitstekend leent voor diverse uitvoeringen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een sfeervolle u-keuken met bar of een grote u-keuken met eiland. Ook wanneer u minder ruimte tot uw beschikking heeft, is een kleine u-keuken nog steeds mogelijk dankzij slimme oplossingen. Kortom, een keuken in u-vorm personaliseert u volledig naar wens op het gebied van vorm, stijl, materiaal en kleur. Benieuwd naar de verschillende uitvoeringen en wat deze opstelling u te bieden heeft? Laat u dan inspireren door Keukenmaxx.
 

Alle keukenopstellingen  -  Rechte keukens  -  Hoekkeukens  -  Keukens met kookeiland  -  L-keukens  -  Kleine keukens

Ontdek of deze keukenopstelling bij u thuis past

Met behulp van onze 3D ontwerper heeft u direct een beeld van de mogelijkheden van iedere keukenopstelling binnen uw woning. Ontdek zelf de mogelijkheden.

Wat is een u-keuken?

De u-keuken heeft, zoals de naam al doet vermoeden, de vorm van de letter ‘U’. Met andere woorden, de keuken heeft aan drie zijden een keukenelement en is daarmee een zeer ruime opstelling met veel werk- en opbergruimte. Het keukenelement kan bestaan uit een traditioneel keukenblok met kasten of lades, maar ook uit een praktische kastenwand of een sfeervolle bar.

Bovendien heeft u dankzij deze praktisch opstelling direct alles binnen handbereik. De werkdriehoek, bestaande uit de kookplaat, koelkast en spoelbak, is tevens heel efficiënt in te richten. In deze keuken schakelt u moeiteloos tussen de verschillende keukenelementen en gaat u altijd efficiënt te werk. 

Verschillende u-keukens

De keuken in u-vorm is op verschillende manieren uitvoerbaar. Zo kunt u gaan voor een klassieke keuken met aan drie zijden een keukenblok met onderkast, werkblad en eventueel een bovenkast. Tegenwoordig zien we ook steeds vaker dat deze keukenopstelling samengaat met een gezellige bar.

Deze variant is ideaal wanneer u een groot gezin hebt of regelmatig gasten ontvangt voor een gezamenlijk diner. Een andere mogelijkheid is de u-keuken met eiland, die eveneens uit te breiden is met een keukenbar. Het kan zijn dat deze keukenopstelling wat vol en druk oogt. Kies in dat geval voor een u-keuken met raam om een ruimtelijke, open uitstraling te creëren.

Ontdek de u-keukens

Bent u op zoek naar een u-keuken en wilt u meer weten over de mogelijkheden? Kom dan inspiratie opdoen in onze showroom, waar diverse u-keukens voor u staan opgesteld.

Maak alvast een afspraak met een van onze deskundige keukenadviseurs. Zij nemen alle tijd om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van een passend en persoonlijk advies.

Terug
Sluiten