Keukenopstellingen

De keukenopstelling is één van de eerste keuzes die u maakt bij het aanschaffen van een nieuwe keuken. Dat kan best een uitdaging zijn, de indeling van uw keuken is namelijk afhankelijk van de beschikbare ruimte en uw persoonlijke wensen. De keukenopstelling bepaalt grotendeels de uitstraling van uw keuken, maar speelt ook een rol bij het kookcomfort.  Heeft u al ideeën voor uw keukenopstelling? Bij Keukenmaxx hebben we verschillende voorbeelden van keukenopstellingen. 

Wat is de ideale keukenopstelling voor uw keuken?

Bij het kiezen van de ideale keukenopstelling is het belangrijk dat u de afmetingen van de ruimte kent, u wilt tenslotte het maximale uit uw ruimte halen. Een kleine keuken zult u bijvoorbeeld anders indelen dan wanneer u over een grote keuken beschikt. Gelukkig zijn er voor iedere grootte passende keukenopstellingen. Om uw ideale keukenopstelling te bepalen is het ook zaak na te gaan wat uw wensen zijn. Wilt u bijvoorbeeld veel bewegingsvrijheid? Of legt u de nadruk liever op voldoende opbergruimte? Wilt u een gezellige zitplek creëren voor uw gasten of juist veel werkruimte om écht uit te pakken? 

Verschillende mogelijkheden in keukenopstellingen

Keukenmaxx heeft diverse keukenopstellingen verkrijgbaar, elk met zijn unieke voordelen. 

 

Rechte keukens

Beschikt u over een kleine of smalle ruimte? Een rechte keuken biedt een uitkomst. Met een rechte opstelling heeft u slechts één wand nodig, waardoor u genoeg ruimte overhoudt om doorheen te lopen of om bijvoorbeeld kasten of een eettafel te plaatsen. Een rechte keuken is dan ook de ideale oplossing wanneer u uw ruimte optimaal wil benutten.

Hoekkeukens

Een hoekkeuken leent zich uitstekend voor zowel kleine als grote ruimte. Hoekkeukens zijn praktisch en geven uw keuken een open sfeer. De L-vorm van de hoekkeuken geeft u extra werkruimte en geeft uw keuken een warme en open sfeer. 

Keukens met kookeiland

Heeft u wat ruimte over in uw keuken? Een keuken met kookeiland is dan wellicht iets voor u. Een kookeiland geeft u extra werkruimte en tegelijk creëert u een gezellig plekje voor uw gasten. Daarnaast krijgt uw keuken een luxueus effect, dat exclusiviteit uitstraalt. 

Kleine keuken

Wanneer u over een kleine keuken beschikt, is de ideale keukenopstelling best een uitdaging. Het maximale uit uw ruimte halen vraagt de nodige creativiteit. U wilt tenslotte optimaal kunnen genieten van uw keuken. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden voor de kleine keuken, zoals een rechte keuken of een hoekkeuken. 
 

U-keuken

Met een U-keuken kunt u alle kanten op. Er zijn diverse uitvoeringen mogelijk, de U-keuken past dan ook in zowel de kleine als de grote keuken. Een U-vorm opstelling geeft uw keuken voldoende ruimte waarmee u zelf kunt bepalen wat te doen. Wilt u bijvoorbeeld extra opbergruimte voor al uw kookgerei? Of wilt u een bar voor uw gasten in de keuken? Met een U-keuken zijn er talloze mogelijkheden. 

Open keuken

Een open keuken zet u uw keuken direct in verbinding met uw woonkamer. Met een open keuken creëert u vrijheid. Daarnaast maakt een open keuken uw keuken een stuk ruimtelijker, wat een rustige sfeer geeft aan de ruimte. Een open keuken leent zich dan ook uitstekend voor zowel een kleine als grote keuken. Bovendien is het mogelijk gebruik te maken van de open ruimte door er bijvoorbeeld een tafel of kookeiland te plaatsen. 
 

Keuken met bar

Houdt u van lang tafelen met uw gasten? Dan is een keuken met bar een echte aanrader. Een bar in uw keuken creëert een fijne en warme plek in uw keuken. Ideaal voor verschillende gelegenheden! Terwijl u het hoofdgerecht voorbereid zitten uw gasten gezellig naast u. Een keuken met bar biedt een uitkomst wanneer u graag onder de mensen bent in de keuken. 

Parallel keuken

Een parallel keuken is een veelzijdige keukenopstelling die mooi tot z’n recht komt in verschillende ruimtes. In een parallel keuken zijn de keukenelementen tegenover elkaar opgesteld, waardoor u veel bewegingsruimte creëert. Daarnaast geeft een parallel keuken veel werkruimte en kunt u gemakkelijk al uw kookgerei kwijt. 

 

Keukens op maat

Wilt u iedere centimeter optimaal benutten in uw keuken? U kunt uw keuken op maat laten maken bij Keukenmaxx. Zo bent u zeker van een perfect passende keukenopstelling, maar geniet u tevens van een uniek en persoonlijk ontwerp. Daarnaast kunt u met een keuken op maat allerlei keukenstijlen en uitvoeringen met elkaar combineren. Met een keuken op maat stelt u gemakkelijk uw ideale keuken samen. 

Advies nodig over uw keukenopstelling?

Heeft u een keukenopstelling op het oog die u graag wilt komen bekijken? Of wilt u graag advies over de ideale keukenopstelling voor uw keuken? Maak dan een afspraak met onze keukenexperts. We ontvangen u graag in één van onze showrooms of komen langs bij u thuis.

 

Terug
Sluiten