Grijze keukens

Een grijze keuken is erg stijlvol en op dit moment een populaire keuze. Grijs zit mooi tussen wit en zwart en is, net zoals wit en zwart, eenvoudig te combineren met andere kleuren en materialen. Een grijze keuken is bovendien verkrijgbaar in verschillende soorten grijs: van heel licht grijs tot donkergrijs, bijna zwart, en alles daar tussenin. Wilt u ook een grijze keuken of wilt u weten wat de mogelijkheden zijn? Keukenmaxx vertelt u er graag alles over.

Alle keukenkleuren  -  Zwarte keukens  - Witte keukens - Groene keukens - Grijze keukens - Blauwe keukensBruine keukens - Antraciet keukens - Magnolia keukens - Rode keukens​​​​​​​

Tinten grijs

Als u gaat voor een grijze keuken, heeft u nog keuze uit talloze tinten grijs. Een lichtgrijze keuken geeft rust en straalt ruimtelijkheid uit. Dit is een echte aanrader wanneer u bijvoorbeeld een kleine keuken hebt. Een donkergrijze keuken kan chique, maar ook zeker stoer overkomen.

Een voorbeeld hiervan is een antraciet grijze keuken, die neigt naar zwart. Naast licht- en donkergrijs en alles wat daar tussenin zit, zijn er ook andere tinten grijs. Een blauw grijze keuken is grijs maar met een blauwe tint en een groen grijze keuken heeft een groene tint. Dit zijn geliefde en stijlvolle voorbeelden van een grijze keuken.

Grijze keukenstijlen

Een grijze keuken kunt u toepassen in vrijwel elke stijl: van modern tot industrieel. Een belangrijk onderdeel van de uitstraling is de afwerking van de keuken. Een hoogglans grijze keuken past erg goed in een moderne keukenstijl. Een mat grijze keuken is weer een goede optie voor een landelijke of industriële stijl.

Combineer in een landelijke mat grijze keuken natuurlijke elementen, zoals hout of steen. Een grijze keuken met een landelijke stijl heeft ronde, elegante vormen en beschikt over een aantal sierlijke details. Moderne grijze keukens zijn weer herkenbaar aan de strakke vormen. Een strakke, grijze keuken in de moderne stijl beschikt over weinig details en rechte vormen.

 

Grijze keuken combineren

Een grijze keuken is zo populair mede omdat u deze kleur eenvoudig combineert met andere kleuren. Een grijs met zwarte keuken heeft een stoere uitstraling en past erg goed in bijvoorbeeld een industriële stijl. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een grijze kasten met zwart blad. Wilt u juist meer rust uitstralen en wilt u grijs combineren met een lichtere kleur? Ga dan voor een keuken met grijs en wit. Een grijze keuken met een wit blad is hier een goed voorbeeld van. Heeft u een landelijke keuken? Combineer dan uw grijze keuken met hout. Een keuken in het grijs met hout straalt warmte en sfeer uit.

Grijze elementen in de keuken

Wilt u niet gaan voor een compleet grijze keuken? Dan kunt u natuurlijk ook wat grijze elementen toevoegen in uw keuken om toch dezelfde luxueuze uitstraling te creëren. Een subtiele manier om grijs toe te voegen in uw keuken is met grijze grepen. Dit is een simpele oplossing die uw keuken toch direct een andere look geeft. Wilt u grijs iets meer laten terugkomen? Dan is een grijs keukenblad ook een veel gekozen optie. Het keukenblad heeft een groot oppervlakte in uw keuken, maar het blijft nog enigszins subtiel. Met grijze keukenkastjes heeft u al een stuk meer grijs toegevoegd in uw keuken.

Laat u adviseren

Wilt u ook een grijze keuken of wilt u weten hoe u subtiel in uw keuken grijs toevoegt? Kom dan naar de winkel en laat u adviseren. Onze adviseurs helpen u graag verder. Of ontwerp zelf uw grijze keuken in 3D op onze website. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine en laat u inspireren.

Terug
Sluiten