Groene keukens

Een groene keuken is een unieke keuze. Deze kleur komt namelijk niet veel voor in keukens, maar tegenwoordig is een keuken in het groen helemaal in opkomst. Een groene keuken is een sfeervolle keuze die uw keuken echt uniek maakt. Er zijn verschillende soorten groen die allemaal een andere uitstraling hebben. Wilt u een groene keuken of bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn om groen toe te voegen in uw keuken? Lees dan snel verder, want Keukenmaxx vertelt u er alles over.

Alle keukenkleuren  -  Zwarte keukens  - Witte keukens - Groene keukens - Grijze keukens - Blauwe keukensBruine keukens - Antraciet keukens - Magnolia keukens - Rode keukens

Groene keukenstijlen

Groen wordt voornamelijk toegepast in een landelijke keuken. Groen is namelijk een echte natuurkleur die voor de juiste sfeer zorgt in landelijke keukens. Echter is ook de kleurtint en afwerking van belang voor de juiste uitstraling. Een mintgroene keuken met een hoogglans afwerking past bijvoorbeeld erg goed in een moderne keukenstijl. Een donkergroene keuken met een robuust houten afwerking in combinatie met zwarte, metalen elementen zorgt weer voor een echte industriële uitstraling. Kortom, zelfs met een groene keuken kunt u nog allerlei kanten op.

Groene keukenkleuren

De ene kleur groen is de andere niet. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende kleuren groen. Een mintgroene keuken is wat lichter van kleur en zorgt voor een frisse uitstraling in de keuken. Een olijfgroene keuken is weer een stukje donkerder. Dan heeft u ook nog de kleur oud groen. Een oud groene keuken is groen met een blauw/grijze tint er doorheen. Heeft u de juiste kleur gekozen? Dan is er nog ruime keuze in de tint. Gaat u voor een lichtgroene keuken of liever een donkere variant?

Groene elementen in de keuken

U hoeft natuurlijk niet uw hele keuken om te toveren tot een groene keuken. U kunt er namelijk ook voor kiezen om alleen groene elementen toe te voegen. Geef uw keuken een geheel nieuwe uitstraling met bijvoorbeeld groene tegels op de achterwand. Dit brengt meteen een knusse, gezellige sfeer naar uw keuken.

Een andere manier om groen toe te voegen is om te kiezen voor groene keukenkastjes. Keukenkastjes bepalen voor het grootste deel het uiterlijk van de keuken. Of houdt u het liever wat subtieler? Dat kan natuurlijk ook! Ga dan voor groene keukenaccessoires. Wat dacht u van planten in de keuken of breng mintgroene keukenaccessoires naar uw keuken in bijvoorbeeld het servies.

Laat u adviseren

Wilt u ook een groene keuken of wilt u weten hoe u subtiel in uw keuken groen toevoegt? Kom dan naar de winkel en laat u adviseren. Onze adviseurs helpen u graag verder. Of ontwerp zelf uw groene keuken in 3D op onze website. Liever meer inspiratie opdoen op het gebied van keukentrends? Bestel dan ons gratis magazine en laat u inspireren.

 

Terug
Sluiten